Nederlands Projectkoor

Kamerkoor van formaat

Het Nederlands Projectkoor bestaat uit geschoolde en ervaren kamerkoorzangers. Tegen de honderd van hen. Hoewel het koor zich qua grootte kan meten met de grootste oratoriumkoren, zijn er in de klank dezelfde nuances te horen als in een kamerkoor. De leden van het projectkoor komen uit verschillende kamerkoren, veelal uit Amsterdam en omgeving en uit Utrecht.

Unieke band met Het Orkest

Het Nederlands Projectkoor werd opgericht om met Het Orkest een uitvoering te geven van het Requiem van Verdi. Het werd een zeer geslaagde muzikale samenwerking. De goede herinneringen daaraan leidden tot de gezamenlijke uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Brahms. In 2019 voerden we gezamenlijk het Gloria van Poulenc uit en kreeg het NPK de kans om de klassieker uit het a cappella koorrepertoire, de Mis voor dubbelkoor van Martin uit te voeren in het Concertgebouw.

Grote concertzalen

Vanwege de grootte van koor (zeker 90 zangers) en orkest (zo’n 75 instrumentalisten) vinden de uitvoeringen plaats in grote concertzalen. Voor kamerkoorzangers is het een unieke ervaring om te mogen optreden in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam of in de Philharmonie in Haarlem.

 • Oprichting

  2004

 • Dirigent

  Jeroen Spitteler (vanaf de oprichting)

 • Repertoire

  werken voor groot koor en groot orkest

 • Bijzonder

  warme samenwerking met Het Orkest

 • Repetitielocatie

  Amsterdam

© Jeroen Spitteler