Midsummer Ensemble

Zomerproject

Het Midsummer Ensemble is een projectensemble voor ervaren koorzangers en instrumentalisten. Iedere zomer wordt in korte tijd een pittig, aanlokkelijk programma voor koor en orkest ingestudeerd. Aan het eind van de zomer volgt een volwaardig concert.

Repertoire

Klassiekers als Mozarts Requiem, Bach’s Missa uit de Hohe Messe, Trauerode en het Magnificat, Brahms’ Ein Deutsches en Die Schöpfung van Haydn zijn de revue gepasseerd. Maar het gezelschap zet ook graag zijn tanden in modernere werken als het Cantus in memoriam Benjamin Britten van Pärt, Kindertotenlieder van Mahler, het ontroerende Stabat Mater van Poulenc, het requiem van Cyrillus Kreek en Adam’s Lament van Arvo Pärt.

 • Oprichting

  2002

 • Dirigent

  Jeroen Spitteler (vanaf de oprichting)

 • Repertoire

  klassieke en moderne werken voor koor en orkest

 • Bijzonder

  koor en orkest musiceren samen

 • Repetitielocatie

  Amsterdam

Mozart: Thamos, König in Ägypten: ‘schon weichet’. Midsummer Ensemble o.l.v. dirigent Jeroen Spitteler. Amsterdam, Dominicuskerk, 2 september 2016.

Brahms: Ein deutsches Requiem. Gedeelte van het concert van MidsummerVoices o.l.v. Jeroen Spitteler, met Heleen Koele (sopraan) en Job Hubatka (bariton). Amsterdam, Dominicuskerk, augustus 2012.

© Jeroen Spitteler